Babka sarate cu pasta de masline

Ingrediente pt 10-11 Babka:

  • 100 ml apa
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 2 lg zahar
  • 1 1/4 lgt sare
  • 500 gr faina
  • 110 gr unt la temperatura camerei
  • pasta de masline din 300 gr masline preparata dupa reteta de aici

Aluaturile e veata mea s-a intors si loveste cu niste pufosenii sarate, pufoase si delicioase!

Cum mi-a venit ideea pentru acest preparat? Poftele si imaginatia . Vazusem la un moment dat o poza cu Babka buns…umplute cu ceva negru. Fara sa citesc despre ce era vorba, mi-am imaginat niste chifle Babka sarate, umplute cu masline. Spre dezamagirea mea, acele chifle erau umplute cu ciocolata………..mi s-au parut insa ataaaaat de dragute, incat am pregatit varianta imaginata de mine, sarate, cu masline.

Ce a iesit, e cel putin la fel de dragut si de potrivit pentru un mic dejun, sau o cina, sau un pachetel pt birou etc. Noi am servit chiflele cu conopida cu maioneza, caci erau ambele poaspete in ziua aceea.

Mod de preparare:

  1. dizolvam drojdia in apa calduta, apoi adaugam laptele, ouale batute si sarea si omogenizam bine
  2. adaugam faina si o incorporam si pe aceasta in aluat
  3. la sfarsit, adaugam untul, bucatica cu bucatica, avand grija sa fie bine incorporat in aluat
  4. eu am pus ingredientele de la pasul 1 si 2 in masina de paine, am lasat sa framante, apoi am adaugat untul si am mai lasat sa framante.
  5. transferam aluatul intr-un castron pudrat cu faina, mai pudram cu putina faina si lasam la dospit in jur de 2h, pana ce isi tripleaza volumul.
  6. cand aluatul si-a triplat volumul il rasturnam pe planul de lucru bine pudrat cu faina si il impartim in 10-11 parti egale (eu l-am impartit in 11, daca le vreti mai mari, puteti imparti doar in 10)
  7. intindem fiecare bucata in fasii de 25cm lungime, si 10-12 cm latime. Ungem fasiile cu o lingura buna de pasta tartinabila de masline, apoi rulam pe lung. Taiem ruloul in jumatate pe lung, fara insa a merge pana in capat cu taietura. Impletim cele doua jumatati, avand grija ca umplutura sa ramana mereu deasupra. Facem apoi un nod din impletitura, securizam ca sa nu se desfaca, si asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt
  8. lasam chiflele la dospit 25min, timp in care pornim cuptorul la 180 de grade
  9. dupa cele 25min dam chiflele la cuptor pt 30-35min, pana se rumenesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *