Confesiune

Numele meu este Daria – Dăriuka Făinuka iar “aluaturile e veata mea”. Nu, nu există o denumire științifică pentru dependența asta, dar simțeam nevoia să o recunosc, și să o “accept”. Nu e nevoie de fapt să o accept, sunt cea mai fericită să trăiesc cu ea!

Pe lânga aluaturile de toate felurile mai cred cu tărie în roz…roz cu buline, manichiuri, rochii și cochetărie. Nu ies niciodată nearanjată din casă, mă aranjez exagerat de mult chiar și când ies la o plimbare la munte. Nu știu și nu vreau să fiu altfel decât așa.

 

Mi-am făcut blog culinar…hopaaa! Ei, pe blogul ăsta o să vedeți un amalgam de rețete, poate preponderent aluaturi, sau poate preponderent dulciuri…nu vreau să mă încadrez într-un tipar anume, ci vreau să postez rețete de suflet, rețete scoase de la naftalină, din caietul bunicii, rețete noi, să vă împărtășesc un pic din experiența mea.

Gătesc anonim de mult, să tot fie vreo 10 ani, nu e mult, dar nu sunt nici eu chiar așa de în etate. Am început să gătesc de foame. Da, de foame! A început totul în Anglia, unde am fost AuPair timp de un an. Am nimerit într-o familie frumoasă, dar fără prea mult timp de stat pe acasă și gătit. Mâncarea pe care o dădeam copiilor, și implicit o consumam și eu erau Peanut Butter Toast, Cheese Toast….paste cu ton și porumb, supă de pui la conservă, chips cu oțet și sare, sau alte semipreparate, pe care în timp am ajuns să le detest. Atunci mi-am zis că pot mai mult, și am început timid cu pulpe la cuptor, schnitzel, pilaf, paste cu sos gătit 100% de mine etc. Deși nu erau cele mai aspectuoase preparate, succesul nu a întarziat să apară. Am căpătat încredere, m-am întors acasă, și m-am dat pe prăjiturit, din nou cu succes la “publicul” apropiat mie. Au trecut anii, m-am măritat și am plecat iar de acasă. Am primit la un moment dat o mașina de pâine, care zău că mi-a declanșat dependența de aluaturi rău de tot. Rău, de ce zic eu rău? E un rău pe care ador să îl am în preajmă! Am început încet să recreez rețete pe care le mâncam cu plăcere în copilărie…rețete simple locale. Am descoperit de curând pâinea cu maia, și pot spune că de la pâinea asta mi-a apărut pofta de a împărtăși lumii ce știu eu, ce am învățat eu.

Să ne delectăm cu aluaturi, zic 

Cu drag,

Făinuka.