Cartofi sturciti cu unt si miere

Ingrediente pt doua portii:

  • 6 cartofi marisori (sau adaptati cantitatea in functie de nevoi…)
  • 3 lg unt
  • 3 lg miere

Patrunjel

Cate postari au trecut de cand nu am mai venit cu o reteta noua de cartofi? Va spun eu, cam multe 😊), si sa imi fie rusine!

Asta nu e neaparat o reteta noua, ci e un ghid orientativ….pt ca putem ajusta canitatile in functie de cati cartofi vrem sa pregatim.

Ce sa va spun despre preparat in sine? Este surprinzator de delicios! Si nu in ultimul rand, rapid! Si cu ocazia asta descoperim cu stupoare ca putem prepara cartofii batuciti in tigaie, mult mai rapid decat la cuptor. Merg super langa un sos de usturoi, si cu o salata de varza….musai!
Eu i-am pregatit ca de obicei….am fiert cartofii dupa amiaza, urmand ca in ziua urmatoare sa ii prajesc…..astfel, pregatirea lor in ziua servirii a durat fix 15min……iar cu fiertul iar nu am pierdut vremea, caci i-am pus, am pus cronometrul….am facut testul cu furculita si gata….

Mod de preparare:

  1. Punem cartofii intr-o oala cu apa rece si multa sare, apoi o punem la fiert. Punem cartofii in apa rece pt a se putea gati cat mai bine….dupa ce incepe sa fiarba apa, mai lasam cartofii 15-20min pe foc, pana cand intra usor in ei furculita
  2. Strecuram cartofii si ii lasam sa se racoreasca.
  3. Dupa ce cartofii s-au racit, punem o tigaie cu pereti inalti pe foc, si punem la incins untul si mierea. Batucim cartofii cu ajutorul unei linguri de lemn (atentie, nu ii zdrobim de tot pt a-i putea manevra in tigaie). Cand untul si mierea incep sa faca bulbuci, adaugam cartofii si ii lasam la prajit pe foc iute timp de 5-7min. Dupa intervalul acesta de timp intoarcem cartofii , ii presaram cu patrunjel si ii mai lasam tot cam atat si pe cealalta parte
  4. Asezonam cartofii cu sare de mare apoi servim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *