Placinte cu visine

Ingrediente pt 9 placinte:

  • 400 gr aluat foitaj
  • 500 gr visine (congelate am avut eu)
  • zahar dupa gust (am pus cam 60 gr)
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 lg cu varf amidon

Ok, placerea mea vinovata de la MacDonald’s sunt placintele cu visine. De cand eram mica le ador! Nu mica imi fu mirarea cand am vazut ca aceste placinte nu se gasesc pe nicaieri prin strainatate. Cele cu mere se gasesc peste tot, insa cam atat.

S-a intrat masiv in rezerva de visine de la congelator, si s-au recreat placintele de la Mac, cu un twist de inghetata de vanilie….caci de ce nu?!

Daca avem foitajul gata, placintele astea se fac ultra rapid! Eu mi-am pregatit umplutura cu o seara inainte, ca sa se intareasca sosul de visine pana in momentul prajirii cand se inmoaie iar. Dar chiar cred ca le puteti prepara cand si cum aveti chef.

Mod de preparare:

  1. punem visinele intr-o tigaie impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Lasam la foc mic pana ce visinele isi elibereaza cat mai mult suc. Adaugam amidonul, amestecam bine, si lasam pe foc pana ce sosul se ingroasa.
  2. scoatem foitajul la temperatura camerei cu 20min inainte de a-l prelucra
  3. derulam foaia apoi o taiem dreptunghiuri inguste (4x9cm au avut ale mele)
  4. punem ~3lgt din sosul de visine pe un dreptunghi, il acoperim apoi cu inca un dreptunghi, sigilam cu furculita si prajim in baie de ulei pana ce se rumenesc bine
  5. servim placintele cu inghetata de vanilie (sau ce alta inghetata preferam)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *