Terci de ovaz la rece

Ingrediente pt 2 portii:

  • 60 gr fulgi de ovaz
  • 1 vf cutit sare
  • 1 lg seminte de chia
  • 2 lgt cacao
  • 400 ml lapte (de migdale am folosit eu)
  • o banana
  • 2 lg unt de arahide
  • ciocolata tocata
  • capsuni taiate sferturi

La inceputul carantinei si al muncii de acasa m-am simtit cat se poate de nesigura. Nu intelegeam de ce ni s-a spus atat de brutal ca trebuie sa ramanem acasa, si dintr-o data noi intre noi ne tratam de parca cel din fata noastra ar fi ultimul jeg de lepros…ma gandeam ce o sa fie cu serviciul, mai continui sau se descotoroseste de mine – criza a lovit la 2 luni de la angajarea mea oficiala. Au fost mai multe chestii. Acum am aflat ca in curand o sa termin cu Homeoffice-ul vietii si reincep rutina cu serviciul fizic, acolo!

Facand un bilant al crizei asteia ordinare, a teatrului ieftin pe care l-au jucat suspusii, nu pot decat sa ma bucur de cat de multe am mai invatat acasa! Am avut ocazia si timpul sa experimentez retete noi, am cunoscut oameni noi si frumosi, nu leprosi cum am fi facuti sa credem ca sunt cei care nu ne sunt apropiati. Dar despre teatrul chinezesc pot fi scrise multe, sa ne intoarcem la reteta aici de fata.

Terciul este una dintre mancarurile pe care NU as fi crezut vreodata ca o voi incerca, daramite sa o mai si consum cu placere. Pt asta am avut Homeoffice, si timp sa o experiemntez, in ideea ca daca nu imi place, am vreme sa fac altceva ;). Ce sa mai zic, nu doar ca am experimentat si mi-a placut, am deja N combinatii la cald sau Overnight pe care le mancam cu mare placere. Unde mai pui ca e si o mancare cat se poate de healthy! Hai s-o spunem pe aia dreapta – terciul suna de parca ar fi latura. Sau doar mie mi se pare ca e asa?? Prefer mai elegantul “porridge”, sau daca e sa vorbim de cel la rece, prefer “Overnight Oats”. Voi spuneti-i cum vreti, dar faceti-l cum spun eu, caci varianta asta cu ciocolata e buna rau, parol!

Mod de preparare:

  1. intr-un borcan de 800ml adaugam fulgii de ovaz, semintele de Chia, sarea si cacaua
  2. adaugam apoi siropul de artar si laptele si amestecam bine ca sa desfacem cacaua
  3. taiem banana in rondele pe care apoi le taiem sferturi, si o adaugam amestecului mai sus mentionat
  4. dam borcanul la frigider si lasam sa se umfle ovazul si semintele de Chia peste noapte
  5. dimineata ornam terciul cu untul de arahide, ciocolata tocata si sferturi de capsuni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *