Terci cu piure de castane si cacao

Ingrediente pentru o portie:

  • 80 ml apa
  • 80 ml lapte (eu am folosit bautura vegetala de migdale)
  • 30 gr fulgi de ovaz
  • 1 lgt cacao neagra
  • 2 lg (cu varf) pire de castane

Recunosc, am inceput sa mananc terci doar de anul acesta. Teatrul chinezesc, statul acasa…dorinta de a experimenta retete noi m-au impins sa incerc si terciul. Am testat deja si terciul la rece, si reteta clasica…..sunt un milion de posibiltati, si parca nu ne ajunge timpul sa le testam pe toate!
Azi vin cu un terci de sezon, cu piure de castane, catifelat, cu note de rom si cacao…numai bun pentru o dimineata racoroasa de noiembrie!

Chiar daca am recuperat timpul pierdut si am testat deja multe retete de terci, marturisesc ca nu am incercat niciodata terciul cu lapte de origine animala (desi daca e sa beau lapte, numai din acela beau), nu l-am facut nici integral cu apa…sau doar cu lapte vegetal, sau 50-50 lapte vegetal si apa. Personal mi se pare ca terciul iese foarte cremos, si nu ar avea nevoie de lapte de origine animala, voi puteti incerca reteta cu ce lapte va place mai mult, sau doar cu apa.

PS. Nu am adaugat zahar, am folosit piureul de castane de la Raureni, care este mai mult o crema, indulcita. Mi s-a parut ca a iesit destul de dulce, dar daca preferati mai dulce, puteti adauga sirop de artar, miere…zahar.

Mod de preparare:

  • Simplu: punem toate ingredientele intr-o cratita la foc mic timp de ~10-15min, amestecand din cand in cand. Cand ajunge la consistenta unei budinci il dam de pe foc, asteptam sa se raceasca si savuram

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *