Minestrone

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 200 gr telina
  • 1/2 varza mica
  • 1 cartof
  • 1 zucchini mic
  • o conserva 200gr de fasole (cu boabe mari preferabil) 
  • 2 catei de usturoi
  • 1,5 L supa de legume
  • 3-4 lg piure/pasta de rosii

Facusem o data mai de muuuuult o supa Minestrone dupa o reteta de pe un blog romanesc. Va spun sincer ca am ramas traumatizata dupa ce am gustat reteta aceea. Ajungea sa vad numele “Minestrone” intr-un meniu ca o si luam la fuga. Tot de atunci mi-am zis ca italienii sunt buni la paste, la pizza…la fructe de mare, dar peste supe mai bine sar si nu mai fac.

Anii au trecut, am trecut si eu peste trauma avuta cu supa aceea si m-am hotarat sa fac mai multe sapaturi in ceea ce priveste aceasta supa, caci totusi, nu are cum sa fie chiar asa de rau. De notat este faptul ca “Minestrone” este augmentativul pt “Minestra”, care inseamna supa. Daca Minestrone este ceva peste Minestra, atunci Doamne iarta-ma trebuie sa mai sapam, caci vorbim totusi de o reteta de supa buna!

Daca e sa facem sapaturi, aflam ca este o vorba de o supa de legume, foarte bogata in legume si mai saraca in zeama. Este o supa care se aromatizeaza cu rosii, si nu o supa in care turnam o galeata de rosii. Or fi ei italienii mari consumatori de rosii si de conserve de rosii, dar nu in cazul de fata. Ce mai e fain la supa asta e faptul ca se poate face cu ce legume avem prin frigider. As sublinia totusi ca boabele de fasole sunt cam necesare, zucchini nu strica pt ca da culoare…etc.

Am mancat din supa asta cu o pofta incat nici nu stiu cum sa va povestesc. Cred ca mi-am depasit trauma si am facut dreptate acestei supe. Ba mai mult, am servit langa ea niste felii de paine cheesy la cuptor, tot in dulcele still italian, cu Pecorino 😉

Mod de preparare:

  1. taiem toate legumele cubulete egale. Taiem varza fideluta si tocam ceapa marunt….feliem si usturoiul.
  2. cand avem toate legumele pregatite incingem putin ulei de masline in oala in care urmeaza sa facem supa. Adaugam morcovul, ceapa, usturoiul, cartoful, telina si  varza si le calim timp de 8-10min pana se inmoaie.
  3. adaugam apoi supa de legume si lasam sa dea un clocot
  4. la sfarsit adaugam cubuletele de zucchini si boabele de fasole si lasam sa mai fiarba inca 20min.
  5. adaugam pasta de rosii, potrivim de sare si aromatizam supa cu patrunjel din belsug.
  6. pt feliile cheesy am folosit 50gr unt la temperatura camerei, pe care l-am amestecat cu 30gr branza Pecorino rasa si cu putin piper macinat. Am uns feliile de paine cu amestecul de mai sus si le-am dat la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana s-au rumenit bine (cum mi-au placut mie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *