Praline cu marzipan

Ingrediente pt 12 praline umplute:

  • 40 gr unt de cacao
  • 14 gr cacao
  • 20 gr lapte praf
  • 2 lg sirop de agave
  • marzipan (pana in 30-40gr, dupa gust)

Va mai zapacesc cu o reteta cu marzipan, dupa care va las in pace. Si pralinele astea fac parte tot din decorul tortului Fainukului, si daca doriti mai multe puteti dupla, tripla cantitatile.

Sunt foarte incantata de gustul puternic de cacao pe care il au aceste praline, dar si de nota dulcie pe care o da laptele praf. Am ales sa indulcesc pralinele cu sirop de agave – are mai putine calorii, este mai putin rafinat….iar cand o sa vedeti reteta tortului, o sa intelegeti imediat de ce am ales sa tai din zahar pe unde am putut. Daca doriti puteti sa le indulciti cu miere, sau cu sirop de artar, cu zahar sau zahar pudra….cu ce va place. Pot sa va spun ca siropul de agave e doar dulce si nu modifica gustul preparatului, cum ar face-o mierea de exemplu.

Marzipan am pus dupa ochi. Cand am taiat o pralina ma gandeam ca as fi putut sa incerc cu mai mult. De gustibus aici….Sunt foarte multumita de cum au iesit, s-au intarit poate in nici 2h de cand le-am pus in frigider…totul a mers ca pe roate.

Mod de preparare:

  1. punem intr-o cratita la bain marie untul de cacao, cacaua si laptele praf. Lasam pana se topeste untul si apoi amestecam energic cu un tel pana se omogenizeaza. Adaugam si indulcitorul apoi lasam putin deoparte sa se racoreasca.
  2. nu lasam foarte mult ciocolata, caci incepe sa se intareasca. 
  3. pregatim formele de silicon, eu mi-am taiat doua randuri de cat 6 forme, caci era prea mult sa pun toata forma in frigider. Turnam 1/3 din compozitie in fiecare forma. Lasam 5min dupa care punem marzipanul, peste care turnam ciocolata pana se umple forma.
  4. dam formele la frigider pt minim 1h, apoi verificam cat s-au intarit. In functie de cat de tari sunt, mai lasam putin sau nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *