Gnocchi crocanti cu usturoi si parmezan

Ingrediente pt doua portii:

  • 300 gr gnocchi
  • 3 catei mari de usturoi
  • 30 gr unt
  • sare
  • fulgi de chili
  • 30 gr parmezan

Long time no see, long time no pasta, long time no nothing!

Dar am revenit in forta cu o reteta de vara, reteta care se face super rapid si usor. Nu trebuie sa incalzim in bucatarie, dar in acelasi timp mancam pe saturate ceva satios. Recunosc ca gatesc foarte dar foarteeeee rar gnocchi…mi se par totusi niste paste nu foarte usoare. Reteta asta insa e atat de light, chiar nu stiu cum ar putea fi cu alte paste. Adica ba da, stiu….o fac eu des cu ravioli, si o sa va arat si voua cum stau treburile si cu reteta aia. O alta minune de reteta faina de vara!

Nu credeam ca gnocchi pot fi si altfel decat grasunei si pufosei…ei bine, am aflat ca pot fi niste grasunei pufosi, cu exterior crocant! Totul datorita invelisului de unt si parmezan, gatit la foc iute. Yum!

Acum scriindu-mi gandurile vis-a-vis de reteta, am realizat ca in titlul retetei gnocchi sunt la feminim, dupa care in relatare am vb despre gnocchi la masculin. Oare ce gen au gnocchi?? Tind sa le dau totusi acelasi gen cu al pastelor, feminin….o gnocchi, doua gnocchi. Sa fie totusi neutru? Un gnocchi, doua gnocchi? Sau masculin? M-am incurcat in stiinta! Hai sa purcedem usor spre reteta!

Mod de preparare:

  1. fierbem gnocchi timp de 2 minute in apa bine sarata
  2. intr-o tigaie punem la topit untul, dupa care punem cateii de usturoi bine zdrobiti. Saram usturoiul, si il lasam cam 1 minut pana isi elibereaza bine aroma. Adaugam dupa aceea si fulgii de chili si mai lasam 1 minut.
  3. scurgem gnocchi, si ii adaugam peste mirodeniile din tigaie. Adaugam si jumatate din parmezan, dam focul la maxim, si amestecam bine bine pe toate partile, pana cand gnocchi se rumenesc bine.
  4. la sfarsit adaugam in farfurii restul de parmezan peste gnocchi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *