Caramel Machiatto

Ingrediente:

  • lapte
  • cafea
  • zahar (daca beti cafeaua indulcita)
  • sos caramel

“But first coffee” – something you won’t evaaa’ hear from me.
Cafeaua e licoarea aia, care pt unii face magie in sensul pozitiv, pt mine face magie in sensul cel mai negativ!
Imi place mirosul ei, aroma ei, o folosesc in prajituri….dar…nu o beau.
Uneori imi place sa savurez cate un Latte Machiatto, in proportie de 70% lapte, 10% spuma si 20% cafea SLABA spre decofeinizata 😁
Azi am avut chef de un rasfat cat mai….caloric, asa ca am mers pe un Caramel Machiatto. Primisem un tub gigant de sos caramel conceput pt cafenele, si am zis sa-i dau o sansa.
Si Doamne bine am facut, desi simt cum se contorizeaza caloriile in corpul meu 😋

Nu vorbim aici neaparat despre o reteta in sine, ci despre pasii de pregatire a unui Latte/Caramel Machiatto care arata cel putin ca si unul servit intr-o cafenea de top, daca nu mai bine! Si nu, nu aveti nevoie de te miri ce aparatura pt a-l pregati! Sa va spun cum fac eu spuma aia muuuuulta de lapte – cu un mixer pt spuma de lapte cumparat cu 1 euro de la Ikea. Va spun sincer ca am cumparat mixerul ala doar pt pretul neinsemnat pe care l-a avut, si pe motiv ca “las’ sa fie”.

Nu beau eu atat de des cafea, dar sunt cea mai fericita ca il am! In cateva secunde am obtinut spuma cat de multa am eu chef, combin cu cafea, si ma bucur de ceva cremos, si delicios.

 

Mod de preparare:

  1. incalzim laptele si pregatim cafeaua (pe care o indulcim dupa gust)
  2. mixam laptele pt a obtine spuma dupa bunul plac
  3. turnam cafeaua in fir subtire, ornam cu sos caramel din belsug….ne bucuram de o bautura demna de o cafenea de top chiar acasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *