Cafea Dalgona

Ingrediente:

1:1:1 (teoretic)

1:2:1 (pt mine)

  • ness
  • zahar
  • apa

Prima data cand am vazut pe Instagram cafeaua asta, mi s-a parut wow. Persoana care pusese pasii de preparare nu a mentionat numele cafelei, a spus doar ca in ziua respectiva se va fi rasfatat cu lapte cu spuma de cafea. Hmmmm! Sunt o foarte mare NEbautoare de cafea….maximul de cafea cofeinizata pe care o pot accepta este Latte Machiatto. Ador gustul si mirosul cafelei, insa aceasta ma agita foarte tare, am palpitatii care ulterior se transforma in migrena – iar cand vorbim de migrena, stim ca dureaza intre 36 si 72h, orice i-ai face.

Datorita faptului ca imi place gustul de cafea, mult, ador sa fac prajituri cu aroma de cafea, crema de ness etc. De asta mi s-a parut interesanta din start si aceasta cafea. Si intr-un fel am ajuns sa o prepar deoarece nu aveam ce glazura sa pun pe tortul de ziua mea. Despre tortul de ziua mea vom vorbi putin mai tarziu.

Ce am aflat eu despre aceasta cafea, care a devenit intre timp cafeaua anului? Pai am aflat ca provine din Coreea de Sud, si este cafeaua pandemiei asteia de o traim perioada asta din plin. Nu este o mare filosofie in prepararea ei, dar avem nevoie de niste rabdare. Eu nu am documentat cu poze pasii/pasul de preparare, insa la vederea texturii finale, va veti da seama imediat cat mai aveti de batut la ea 🙂

Inca una si ma duc! Scriam la ingrediente proportiile. Trebuie sa pornim de la 1:1:1, insa mie mi s-a parut putin cam amara asa, si am marit doza de zahar, mergand astfel pe formula 1:2:1.

PS. Cele 8 lingurite de ness si 12 lingurite de zahar ale mele, au fost pt a acoperi un tort cu diametrul de 18 cm, si inca o portie de cafea. Micsorati considerabil cantitatile, sau mariti-le, in functie de numarul persoanelor care vor servi cafeaua.

Mod de preparare:

  • punem in vasul mixerului 8 lingurite de ness, 12 lingurite de zahar, 8 lingurite de apa. Mixam timp de minim 5 minute, pana obtinem o spuma ferma. Merge verificat si ca si in cazul bezelei, pui vasul deasupra capului. iar daca nu curge, inseamna ca e corect batuta. Pana la urma nu am mers chiar pe formula de 1:2:1, ideea e sa nu punem apa mai multa, punem doar zahar dupa gust.
  • cand spuma este bine batuta, incepem montarea cafelei, luam un pahar pe care il umplem de 3 sferturi, sau doua treimi cu lapte rece si cuburi de gheata, apoi cu ajutorul linguritei, punem deasupra spuma de cafea. Merge cu orice lapte vreti!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *