Sandwich Monte Cristo

Ingrediente pt 3 sandwich-uri:

  • 6 felii de paine de sandwich (cat mai patrate)
  • maioneza
  • mustar
  • 6 felii de sunca Praga (sunca presata in felii patrate)
  • mozzarella rasa (sau orice alt tip de cascaval preferati)
  • 2 oua

Sandwich-ul Monte Cristo, care pana la urma nu are nicio legatura cu contele de Montele Cristo, este un sandwich popular in Elvetia si in Franta, si bineinteles primit cu bratele deschise si in America! Caci cine are cea mai mare varietate de sandwich-uri pline de calorii, daca nu America?!

La un moment dat acest sandwich era comparat cu Croque Monsieur al francezilor, insa acesta se diferentiaza totusi de Croque Monsieur prin faptul ca este imbracat in ou si prajit mai apoi. 

Am testat foarte multe sandwich-uri, pe care imi doresc sa le impartasesc cu voi atunci cand timpul mi-o permite. Toate sandwich-urile cladite bine si apoi presate si prajite sunt cele mai gustoase si satioase! Sigur ca sunt si foarte bogate in calorii, mai ales prin faptul ca se combina mai multe tipuri de proteina, plus grasimi…..dar cine suntem noi ca sa judecam? O data la 2-3 saptamani, e voie sa mai calcam stramb si sa ne bucuram cu un astfel de sandwich!

Ce va pot spune despre sandwich-ul Monte Cristo, este faptul ca daca sunteti fani paine in ou, ca si mine, il veti adora! Este o paine in ou dusa la alt nivel, un sandwich cremos la interior, si crocant la exterior. Nu prea necesita ingrediente pe care sa NU le avem acasa, asa ca….va doresc spor la treaba si pofta buna!

Mod de preparare:

  1. ungem feliile de paine pe interior cu un amestec din maioneza si mustar, punem feliile de sunca pe una dintre felii, punem si branza, si inchidem sandwich-ul.
  2. punem ulei la incins intr-o tigaie si batem ouale. Dam sandwich-urile prin oul batut, si le punem la prajit in tigaie pana se rumenesc bine, intorcandu-le cu grija de pe o parte pe alta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *