Salata verde

Ingrediente pt 4 portii:

  • 2 capatani de salata verde
  • sare
  • 400 ml apa
  • 6 lgt zahar
  • 4 lg otet de mere

Cum ne-au prins pe noi Pastile departe de cei care ar fi gatit in mod normal perioada asta, am pregatit si salata bunicii, care langa friptura de miel este hit absolut.

Si ce sa vedeti, cat de usor mi-a fost mie sa prepar salata…….o sun pe Paca (asa ii spunem noi bunicii, nu stiu daca nu am mai spus) si o intreb cum prepar salata….si ea imi spune “pai cat o vrei de dulce sau acra”…..pai da, dar cat lichid trebuie sa pun, lasa otetul si zaharul…..”pai cum iti place”…..pai imi place cum o faci tu! “pai eu nu cantaresc”…..

Miroase deja a creier ars? Mi-am stabilit de la inceput cat otet si zahar vreau dupa cantitatea de salata, cu apa era mai dificil, dar am reusit pana la urma. Cum se face, mai jos!

Mod de preparare:

  1. cu cateva ore inainte de o servi, spalam bine salata si rupem frunzele cum ne place. O punem intr-un castron incapator si o saram bine
  2. intr-o cana frecam bine orezul cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva
  3. amestecam apoi cu amestecul de otet si zahar. Turnam totul peste salata si lasam la macerat cateva ore bune. Mai amestecam din cand in cand daca mai trecem pe langa ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *