Paprikas picant de cartofi

Ingrediente:

  • 600 gr cartofi (cantariti dupa ce au fost curatati de coaja)
  • 300-350 ml apa
  • o ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lgt boia iute
  • 1 lgt crema iute pt gulyas (sau ardei iute tocat)
  • sare, piper, ulei, patrunjel tocat

Aproape ca blogul asta este despre retetele care NU imi placeau in copilarie. Asa cum este si reteta asta…..cand auzeam ca avem Paprikas la felul doi imi venea sa o iau la fuga. Mi se parea o mancare atat de fada si de fara rost. De vreo 3 ani, sunt intr-o relatie cu dieta Rina, mai mult pe faza de mentinere, iar la zilelele/mesele de amidon am nevoie de varietate cat mai mare de preparate si ingrediente. Asa am redescoperit tocanita de cartofi, care ce sa vedeti, imi place!

Tocanita de cartofi este o mancare simpla, rapida, si perfecta atat pt zilele in care tinem post, sau merge perfect servita cu o carne de vita, chiftele, sau de ce nu, chiar cu carnati, cum este o varianta prezentata de mine mai jos.

Mod de preparare:

  1. incingem doua linguri de ulei in oala in care urmeaza sa facem tocanita. Cand uleiul este incins, adaugam ceapa tocata marunt si o saram, ca sa se inmoaie bine. Pana cand ceapa se caleste, curatam cartofii si ii taiem in cubulete aproximativ egale. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam usturoiul zdrobit si mai lasam un minut pe foc.
  2. adaugam lingurita de boia, lingura de pasta de ardei iute si amestecam bine. Adaugam apoi cartofii taiati cubulete, si 300 ml apa. Eu am scris 300-350ml apa pt ca eu imi pregatisem 350, dar m-am oprit la 300 pt ca mi s-a parut destul. Lasam mancarea la fiert la foc mic in jur de 20min. Daca in momentul in care cartofii sunt fierti, ni se pare ca tocanita este prea lichida, luam 2-3 cubulete de cartofi pe care le zdrobim cu furculita, dupa care le adaugam inapoi in oala si amestecam.
  3. pt una din portii, am prajit niste rondele de carnat de casa, a fost minunat!
  4. servim tocanita de cartofi cu patrunjel tocat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *