Tarta franceza cu ceapa

Ingrediente pt o tarta de 21x10cm:

 – 85 gr unt
-140 gr faina
-2-3 lg apa
-1/2 lgt sare
Iar ca si umplutura:
-100 gr bacon
-o ceapa
-80 gr cascaval(french)
-2 oua
-50 ml lapte

Am spus asta in foarte multe postari, si o mai spun, adoooooor brunch-urile lenese de sambata!!! De data asta vedetea a fost o tarta franceza cu ceapa si bacon, deosebita!

Mi-a placut la tarta aceasta faptul ca se face usor, si desi sunt sigura ca la auzul cuvantului “franceza” v-ati gandit deja la ingrediente greu accesibile….aflati ca ingredientele sunt la indemana oricui, ba ,mai mult de atat, cred ca daca va uitati bine acum in frigide, le aveti deja 😉

Mod de preparare:

*taiem untul rece cubulete , punem faina si sarea peste cubulete. Amestecam totul cu mainile/furculita pana obtinem o masa nisipoasa. Adaugam pe rand apa rece(de la frigider cel mai bine), si amestecam compozitia. Este posibil sa nu avem nevoie de toata apa.


*cand compozitia s-a omogenizat nu o mai mesterim cu mainile, formam doar o bila pe care o punem in folie si o dam la frigider minim 1h (eu am lasat-o peste noapte)
*inainte sa coacem tarta, scoatem aluatul de la frigider – are nevoie de vreo 40min sa se aclimatizeze.
*intr-o tigaie calim baconul taiat fasii, adaugam apoi ceapa taiata solzisori si calim totul pana aproape se caramelizeaza.

*intindem apoi aluatul de tarta in tava, il intepam cu furculita, si intindem pe el amestecul de bacon si ceapa. Presaram apoi branza rasa, apoi turnam oul batut impreuna cu laptele(nu am adaugat sare extra, baconul e deja sarat)

*coacem tarta la 200 de grade timp de 25-30′ pana se rumeneste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *