Broccoli cu maioneza

Ingrediente:

  • 700 gr buchetele de Broccoli ( eu am folosit congelat)
  • 2 catei de usturoi
  • 8 lg maioneza
  • 2 lg iaurt
  • sare

Mi se intampla rar sa imi fie pofta de ceva si sa nu gasesc ingredientul principal. De regula daca nu gasesc la comerciantul A, zic lasa, ca gasesc la B….daca nu gasesc la B, zic lasa ca o sa gasesc sigur la C. Dar ce fac daca nu gasesc ce vreau, la nici unul dintre comerciantii de mai sus? Ma bucur sa stiu ca acel ingredient are un corespondent, sau o sora…si ca l-am gasit pe aceasta din urma, sa-mi duc la bun sfarsit pofta!

Era vorba de conopida! Nu am gasit conopida sub nicio forma, la niciun magazin! Mi se pusese atat de tare pata sa fac si sa mananc conopida cu maioneza incat din disperare, am gasit reteta asta poate chiar mai frumos colorata, si foarte foarte asemanatoare la gust! S-a intamplat totul pe loc, am vazut ca nu gasesc ce vreau, si am reconfigurat pe loc traseul si planul – fac Broccoli cu maioneza! Si Doamne, bine am facut.

Va scriu mai jos toate detaliile, si va mai spun ca noi am servit aceasta reteta de Broccoli cu franzela calda cu discard de maia. Dada, o sa va dau si reteta franzelei, caci stiu ca deja v-am facut pofta si de ea!

Mod de preparare:

  1. va spuneam ca eu am folosit Broccoli congelat, deci mare branza nu am avut de lucru. Dar ideea e ca trebuie desfacute buchetelele, si fierte.
  2. punem la fiert multa apa cu sare, iar cand apa fierbe adaugam buchetelele de Broccoli, pe care le lasam vreo 7-8min sa fiarba. Le scurgem si le lasam sa racoreasca un pic, pana pregatim celelalte ingrediente
  3. in blender adaugam maioneza, usturoiul taiat si iaurtul. Adaugam apoi buchetelele de Broccoli si pasam pana cand obtinem un amestec cremos (sau lasam mai grunjos daca asa preferam)
  4. potrivim de sare si servim cu multa pofta.
  5. PS. Fix reteta asta se poate pregati cu conopida, daca aveti pofta si si noroc sa o gasiti 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *