Rulada de bisuiti cu nuca de cocos

Ingrediente:

  • 300 gr biscuiti
  • 3 lg cacao
  • 150-175 ml apa
  • 125 gr zahar
  • 50 ml apa
  • 125 gr unt
  • 140 gr lapte praf

Eu una ma declar un fan al prepararii deserturilor, nu neaparat al consumarii lor. Ador in general checurile sau prajiturile buretoase cu fructe…dar mai am un ingredient care-mi place la nebunie: laptele praf! Va spun ca aceasta rulada imbina perfect doua gusturi ale copilariei – salamul de biscuiti si crema de lapte praf. Nuca de cocos da si ea o nota aparte acestui desert.

Acesta este un desert fara coacere, care poate fi hit atat intr-o zi calduroasa de vara, cat si intr-una posomorata de toamna-iarna. Se face super rapid….si se consuma cu aceeasi viteza! Mai mult a durat sa scriu reteta si sa astept cele cateva ore cat a stat la frigider pana la feliere.

Mod de preparare:

  1. maruntim biscuitii pana obtinem un pesmet fin. Putem sa ii aliniem pe o folie de plastic, sa ii acoperim cu o alta folie, si sa trecem peste ei cu sucitorul de mai multe ori. Sau ii putem marunti intr-un robot de bucatarie.
  2. amestecam pesmetul obtinut din biscuiti cu cele 3 linguri de cacao. Turnam 150 ml de apa pesete amestecul de biscuiti si cacao si amestecam pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem un amestec ca si cel de salam de biscuiti. Daca amestecul vi se pare prea tare mai adaugati pana la 25ml apa. Nu punem mai mult de 25 ml in plus, pt ca avem nevoie de tinuta la rulada.
  3. separat ne apucam de partea alba a ruladei. Punem intr-o craticioara apa cu zaharul si le punem la foc pana se topeste zaharul. Adaugam apoi cele 125 gr unt si lasam pe foc pana se topeste.
  4. luam amestecul de pe foc, adaugam laptele praf si amestecam bine. Adaugam nuca de cocos si amestecam pana la omogenizare.
  5. pe o folie alimentara intindem amestecul de biscuiti. Nivelam compozitia cu o spatula, dupa care adaugam deasupra amestecul de lapte praf. Acest amestec se manevreaza mai anevoios, dar cu ajutorul unei furculite il putem distribui uniform.
  6. rulam apoi pe lung, si dam rulada la frigider pt minim 3-4h inainte de feliere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *