Ingrediente pt 2 portii:
- o bucata de 500 gr pulpa de miel
- o ceapa mare
- 5-6 catei de ustuoi
- sare, piper
- ulei
- 100 ml vin alb
Continui seria retetelor incercate de mine anul acesta de Pasti. Faza cu friptura e urmatoarea: toata viata am mancat friptura preparata asa de mami, fara rozmarin si orice alte ierburi exista si e la moda sa fie folosite! Imi plac ierburile, sa ne intelegem, nu ma feresc de ele….dar stiu ca multa lume evita gustul adevarat de miel imbatandu-l si mascandu-l cu tot felul de buruieni. De aceea tin sa va prezint mai jos friptura de miel asa cum o cunosc eu, si nu as putea-o servi altfel!
Intr-o lume care mascheaza gustul carnii de miel, eu am ales sa il innobilez cu ingrediente sfinte si clasice, cum ar fi sare, piper, usturoi, ceapa si ulei. Si putin vin, sa bea si mielutul de Pasti 😉
Mod de preparare:
- am cumparat bucata de carne in joia mare si am pus-o in frigider, asa cum era. Vineri am luat-o si am asezonat-o cu sare si piper si am impanat-o cu usturoi. Am invelit-o la loc si am lasat-o in frigider pana sambata dupa masa.
- sambata pe la amiaz am scos carnea din frigider ca sa ajunga la temperatura camerei. Pe dupa masa am pornit cuptorul la 150 de grade si am inceput sa fac toate demersurile pt friptura. Si anume: am pus bucata de carne intr-un vas termorezistent. Am taiat o ceapa mare julien, si am injumatatit mai multi catei de usturoi. Am turnat peste carnea de miel ulei (cred ca au fost vreo 70ml) si vinul, am presarat apoi peste tot ceapa si usturoi, si am dat la cuptor la 150 de grade pt o ora.
- am acoperit friptura cu folie de aluminiu si am lasat-o in bucatarie. Duminica am pus-o iar la cuptor la 150 de gradecu 30min inainte sa mancam.
- am servit friptura cu piure de cartofi si salata verde.